Om Bøgely

Børnehavens historie

 

Beliggenhed

Børnehaven ligger ud til Virumvej bag nogle høje Bøgehække, lige overfor kolonihaverne og Virum Gymnasium. Der er parkeringsmuligheder ved indkørslen til Dahlia- og Lavendelhaven. Huset er harmonisk placeret i en stor ogdejlig have med en cykelsti omkransende den store græsplæne og legepladsen.

Historisk baggrund

Fra 1929-1979 var Statens Væksthusforsøg indehavere af adressen Virumvej 35. De første væksthuse var et tomathus og et agurkehus, men senere blev der dyrket bl.a. blomsterløg, jordbær, roser, krydderurter, fersken, appelsiner, amaryllis, gardenia og meget mere.

I 1941 blev det nuværende rødstenshus opført som den nye forstanderbolig. I de følgende år blev der udvidet, til der i 1970 var 18 væksthuse. I foråret 1977 fraflyttede forstanderen og i 1979 flyttede hele væksthusinstitutionen.

I løbet af 1970’erne havde kommunen overtaget nogle af Virumgårds bygninger og i foråret 1977 tog planerne om en børnehave for alvor fart. Så 2. november 1977 tog en pædagoggruppe og 60 børn det ”nye” hus i brug.

Haven

Den store sandkasse i haven ligger hvor der tidligere var opsamlingsbassin for regnvand, og de mange buske og sjældne træer er også et levn fra væksthustiden.

Området omkring børnehaven indeholder både frugt- og nøddetræer, og vejnavnene omkring børnehaven er givet efter nogle af de planter der blev dyrket i væksthusforsøget, f.eks. Dahlia, Lavendel, Astilbe, Solsikke, Sennep og Valmue.

Alt dette er med til at gøre både hus, have og område til noget helt specielt.