Det Grønne flag

Udebørnehaven Bøgely har igen i år gjort sig fortjent til det grønne flag. Vi er blevet mere skarpe på vores profil og hvad vi ønsker at give børnene i form af naturoplevelser.

Vi er ude hver dag og nu hvor vinteren er over os og vi ikke er ude længere tid af gangen hiver da bare naturen med indendørs. Der er blevet fremstillet små vindspil, koglefigurer, og stenfigurer der skal pryde den smukke udstilling som alle forældre møder op til og bidrager med et tilfældigt beløb.

Vi har igen i år afholdt vores traditionelle ”kunst i naturen” hvor overskuddet fra ferniseringen gik til gigtramte børn. Dagen bød også på hejsning af vores grønne flag og Gunner fra lokalafdelingen kom og hejste det grønne flag med alle børnene i Bøgely. Derefter var der bål i haven og alle børn fik en kop varm bamsethe.

Efteråret har budt på flere ture ud af huset. Her er blevet samlet æbler, kastanjer, nødder, kogler og svampe. Der blev ristet kastanjer på bål. Lavet æblekage, studeret svampe og vi har lavet grøntsagssuppe på bål. Da temaet for naturens dag har været smag på naturen var det derfor oplagt at få samlet så meget som muligt med børnene som vi efterfølgende har tilberedt. Et nyt og spændende projekt var vores rønnebær/æblegele som  blev tilberedt på fineste maner, men endte som en meget bitter gele. Det er fedt at eksperimentere med nye spiselige ting fra naturen og vi lære noget nyt som tiden går.